Sportcentrum Tapia wenst jullie een goed, gezond en sportief jaar!

Beste sportvrienden, allereerst willen wij jullie met dit schrijven de beste wensen overbrengen voor 2021. Dat het een goed, gezond en sportief jaar mag worden voor iedereen.

We hebben samen gelukkig de eerste coronagolf en de eerste intelligente lockdown weten te overleven. We hebben buitentrainingen kunnen verzorgen vanwege het mooie weer wat we tijdens de eerste coronagolf hadden. Sportcentrum Tapia bestaat dankzij jullie nog steeds.

Ondertussen zijn we aanbeland bij een tweede, strengere lockdown. En ook nu beginnen mensen zich af te vragen of ze nog wel contributie moeten blijven betalen aangezien er niets tegenover staat. Ten eerste zijn we tussen oud en nieuw altijd een paar weken dicht, dat staat ook in de algemene voorwaarden. Voor wat betreft buitentrainingen, daar valt het een en ander over toe te lichten.

Buitentraining
Taekwondo Tapia en Team Tomale kickboksen zijn bezig om buiten dojo’s te creëren onder partytenten. Er staat al één grote tent, links naast de gym waar we in de afgelopen zomer de buitenfitness hadden. Er komt nog een grote tent bij en die wordt of links of rechts van de gym geplaatst op eigen terrein in de buitenlucht. Getraind zal er worden via inschrijving. Meer informatie volgt hierover.

Volgens de nieuwe coronaregels die nu gelden mogen volwassen sporters (18+)  met twee tegelijk sporten op anderhalve meter afstand exclusief trainer. Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten.

Dat wordt geregeld, houd er wel rekening mee dat het koud is. We zitten midden in de winter en zo comfortabel als het was om in het voorjaar buiten te trainen, zo bar, koud en nat is het nu. Kleding dient daarom aangepast te worden.

Verder zijn er nu al trainingen voor taekwondoka’s die plaatsvinden vinden via Zoom vanuit sportcentrum Tapia. Deze zijn allemaal opgenomen en worden voor alle sporters ter beschikking gesteld via de Facebookpagina.

Moreel appèl
Aangezien we afgelopen jaar geen taekwondo toernooien hebben kunnen organiseren is een groot deel van het inkomen van de sportschool weggevallen en is er geen buffer meer. Daar kwam ook nog eens bij dat de afgelopen maanden er geen baromzet is gedraaid, want dat mocht niet van de overheid.

Wij doen wederom een beroep op jullie steun. Blijf onze sportschool a.u.b. steunen door jullie abonnementen niet op te zeggen. Sportcentrum Tapia  is een kleine, particuliere sportschool die niet kan rekenen op veel financiële steun van de overheid, zoals bijvoorbeeld een BasicFit. Wij kunnen daarom de abonnementen niet zomaar een maand uitstellen of opschorten. Opschorten zou het einde betekenen voor Sportcentrum Tapia.

We houden jullie verder op de hoogte van de ontwikkelingen via de website en onze Facebookpagina.