Bandexamens Taekwondo

3 Keer per jaar zijn er bandexamens waarbij sporters opgaan voor hun volgende band. Normaal gesproken ga je 1 graduatie omhoog maar soms zijn er ook sporters die een graduatie over mogen slaan door hun uitmuntende prestaties.

Doe je sparringswedstrijden dan moet je rekening houden met een regel uit het bijzonder wedstrijdreglement van de TBN. Je mag maximaal 9 maanden dezelfde graduatie hebben anders mag je niet meer deelnemen aan sparringswedstrijden.

Bij stijlwedstrijden geldt deze regel niet maar het is natuurlijk niet leuk om veel te lang in dezelfde klasse te blijven.

Aan de bar van ons sportcentrum kun je een examenkaart kopen voor € 2,50. Hierop staan alle examenonderdelen. Tijdens de lessen kun je laten zien dat je een onderdeel beheerst en dan zal de hoofdtrainer Alí Tapia jouw kaart voor dat onderdeel afstempelen.

Als je kaart helemaal vol is en je dus voldoende hebt gescoord op alle onderdelen kun je de kaart inleveren aan de bar en je inschrijven voor het echte bandexamen. De kosten voor het bandexamen inclusief diploma en nieuwe band is € 17,50. Hierbij is een eventueel her-examen inbegrepen.

Op examen gaan is niet verplicht!