3 medailles op de WK Beach Taekwondo Poomsae voor onze leden!!!

De WT organiseerde voor de tweede keer de WK Beach Taekwondo op de schitterende locatie aan zee in Rhodos-stad. Het weer was geweldig en zo ook de sfeer!

• Soraya Wahjudi (Soekandar) freestyle female 18+
  • Joël van der Weide (Tapia) senior male 18+
  • Teun van Otterdijk (Tapia) junior male en junior pair
  • Helene Hu (Tapia) junior female en junior pair

Yance Deflers werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Denemarken en Soraya won met overmacht de voorronde en finale!!

Teun van Otterdijk maakte zijn debuut op het grote internationale toneel! Denemarken bleek nog net te sterk maar het verschil was erg klein, een sterk eerste optreden van Teun op een WK.

Helene wint de eerste ronde van Bulgarije met 5-0, tweede ronde 5-0 van Denemarken en verlies dan de halve finale van Thailand. Erg strak en stabiel gelopen! Brons voor Helene bij de dames junioren.

Helene en Teun winnen de kwartfinale van Engeland met 5-0 en verliezen de halve finale met 2-3 van Italië die in de finale verliezen van Thailand.

Joël wint de kwartfinale met 5-0 van Spanje en de halve finale 4-1 van Denemarken. De finale werd pas op vrijdagmiddag gehouden, een nieuwe ervaring om de finale op een andere dag te moeten lopen. En daar kwam toch een portie pech om de hoek kijken….. Omdat er op de wedstrijdlocatie nergens schaduw was en de finales om 16:30 uur zouden beginnen, is het team teruggegaan naar het hotel voor de lunch en zouden we na een rustpauze om 15:15 uur terug gaan naar de wedstrijden. Echter daar aangekomen om 15:25 uur werden Joël direct opgeroepen. Zijn tegenstander uit Finland stond al bij het wedstrijdveld, het programma was gewijzigd en de official die ons op hoogte zou stellen had dit nagelaten. Zonder warming-up en in alle haast omgekleed trad Joël aan. De stand werd 2-3. Wat een teleurstelling, waarom lukt het de organisatie niet om de sporter op de eerste plaats te stellen, waarom altijd wijzigingen, slechte communicatie?

Ondanks dit alles heeft Joël de beslissing genomen om geen protest in te dienen. De voorzitter van de WT, Dr. Chungwon Choue waardeerde deze beslissing van Joël door hem een speciale zwarte band uit te reiken.