Low impact trainingen

Low-impact kickboksen
Sportcentrum Tapia en Team Tomale Kickboxing organiseren samen ‘Low-impact kickboxing’ wat uitermate geschikt is voor mensen van middelbare leeftijd en iets meer. De trainingen worden gegeven op woensdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur in de beneden-dojo van het sportcentrum.

“Deze low-impact trainingen zijn specifiek voor mensen voor wie de stap naar de reguliere kickbokslessen net een brug te ver is,” legt gecertificeerd trainer Mike Tomale uit. “Door deze drempel weg te nemen, hopen we dat wat meer mensen gestimuleerd worden om  naar onze gezellige sportschool te komen en kennis te maken met het recreatief kickboksen.”

“Prof. Kurt Jackson van de Dayton University in Ohio is een van de fervente voorstanders van kickboxing. De neuroloog, die gespecialiseerd is in revalidatie, vindt dat de sport alleen maar voordelen heeft voor oudere mensen.” (bron: HLN.be)

Een paar voordelen van kickboksen op middelbare leeftijd:

  • betere conditie, meer kracht, betere weerstand en meer energie
  • verbetering van de souplesse, flexibiliteit, motoriek en mobiliteit
  • Positieve invloed op de botdichtheid, zelfvertrouwen en weerbaarheid
  • Stress verlagend
  • Leren anticiperen en reageren
  • Gezellig, respectvol en sociaal

De lessen worden nagenoeg op maat gegeven waarbij niet alleen het maximale telt, maar het optimale, en dat is voor iedereen verschillend. Dus of je nu 40, 50, 60 jaar of ouder bent. Het is nooit te laat om die (boks)handschoen op te pakken en een sportieve levensstijl te omarmen.

De lessen zijn in groepsverband voor zowel mannen als vrouwen. Na de lessen wordt u een gratis kopje koffie aangeboden in onze gezellige kantine.