4 nieuwe dangraden Taekwondo!!

Zondag 14 december 2014 – Zetten, de Wanmolen – Nationale Danexamens Taekwondo Bond Nederland

We hadden uiteindelijk 7 kandidaten van Tapia voor dit Danexamen want één sporter raakte tijdens de laatste training geblesseerd en zal over een half jaar opnieuw gaan proberen.

2 herexamenkandidaten haalde het helaas niet en zullen het gehele examen moeten herhalen. Een examinandi voor 1ste Poom heeft een herexamen voor alleen sparring, dat gaat zeker lukken over een half jaar!

Joël van der Weide (15 jaar) ging op voor de 4de Poom en slaagde met vlag en wimpel. Het 4de Dan of Poomexamen staat bekend als het zwaarste examen, bijna alle onderdelen van taekwondo moet men laten zien waaronder ook 2 powerbreektesten. Dit houdt in dat de examinandi twee keer dubbele planken door moet breken. Voor Joël een zware opgave omdat hij maar 34 kilo weegt en een dikte van 36 mm door moet breken. Echter bleek het geen probleem, hij zat helemaal in de flow en liet een perfecte reeks breektesten zien. Joël mag zich nu de jongste 4de Poomdrager van Nederland noemen!

Dan gingen er nog 3 jongedames op voor hun eerste Poom. Melia Hus (12 jaar) , Angel Crystal (14 jaar) en Celina Bax ( 11 jaar). Alledrie de dames mochten zich scharen bij de 58% geslaagden van de dag!!

danexamen 14-12-14

Heel veel dank aan de examenpartners en degene die de planken hebben vastgehouden voor de breektesten:

Sasja van Wanrooij, Jules Jacobs, Lotte de Haas, Jamie-Lee Jacobs, Jeroen Uijlen, Cassy van Wanrooij, Geline Kouwenberg, Mirco Bax, Theo van de Molengraft, Ramon Tapia, Alí Tapia, Erik van der Weide en Erwin Dekkers.