Bodine Schoenmakers op het EK onder 21 jaar

Van 26 t/m 28 september vonden in de Olympiahalle te Innsbruck – Oostenrijk de “5th ETU European under 21 Taekwondo Championships” plaats. Aan het toernooi zullen 309 deelnemers afkomstig van 43 landen deelnemen.

Op basis van onder meer diverse prestaties op internationale titeltoernooien en recente WTF G-toernooien, waarbij eisen worden gesteld aan het aantal daadwerkelijk gespeelde en gewonnen partijen, was Bodine Schoenmakers geselecteerd voor het vertegenwoordigen van het Nederlands team.

DSC_6436kopie

Verslag van Soerin Jagbandan, coach Taekwondo Bond Nederland

Bodine moest tegen de sterke Turkse Durdane Altunel in de 2e ronde na een vrijloting. Ook bij Bodine hadden we vooraf het aanvalsplan doorgenomen op basis van video-analyse. In haar 1e ronde begon Bodine zenuwachtig. Zij verloor haar controle en ontweek de wedstrijd en leek de afspraken even niet na te komen. Door haar te corrigeren pakte ze na 30 seconden haar partij op en leek ze beter in haar partij te komen. Ze drukte de Turkse tegenstander achteruit en maakte het haar moeilijk waarbij de Turkse haar sterke voorste linkerbeen niet optimaal kon gebruiken. In de 1e ronde was de stand 0-0 gebleven. In de 2e ronde nam Bodine het initiatief om de druk op te voeren met voorste been. Ze bleef de bovenliggende partij maar drukte dit niet uit in score. Ook de 2e ronde bleef de 0-0 op het scorebord staan. De 3e ronde zou moeten uitmaken wie de volgende ronde zou gaan halen. Bodine begon goed aan haar 3e ronde en bleef drukken. Met nog 30 seconden te gaan maakte de Turkse een trap naar het hoofd van Bodine. Uit de video-replay was het een teen van de tegenstandster die Bodine in het gezicht raakte en alsnog 3 punten kreeg. Bodine pakte het goed op en zocht naar de aanval. Ze raakte met een Bandael Dollyo het achterhoofd van de tegenstandster, maar ook bij Bodine registreerde het elektronische systeem niet en ze kreeg de 4 punten niet. Optrekken van de kaart had geen zin, omdat het niet het gezicht betrof dat geraakt was. In het normale systeem had het een winstpartij opgeleverd, maar helaas.  Bodine kwam in de laatste paar seconden terug tot 3-1 en kreeg 2 waarschuwingen waardoor de stand 4-1 was in het nadeel van Bodine. Ook deze stand geeft een verkeerde beeld van de partij. Ook de tegenstander van Bodine haalde de finale, maar verloor verrassend van Portugal.