Eerste Judotoernooi Tapia succesvol verlopen

Afgelopen zondag 29 september 2013 heeft Judoschool Tapia met succes haar eerste Judotoernooi gehouden in het Sportcentrum Tapia te Oss. Ter ere van de onderlinge samenwerking waren de deelnemende clubs Judokwai Arashi uit Grave, Budoclub De-Wa-Kwai uit Veghel en uiteraard Judoschool Tapia uit Oss.

Na ontvangst van de deelnemerslijsten van de diverse clubs werden de judoka’s ingedeeld in poules op leeftijd, gewicht en hoogte van de kyu-graad (kleur band). Met ervaring in judowedstrijden werd ook rekening gehouden.

Er kwamen een vijftal poules uit de in totaal 22 deelnemende judoka’s. De judowedstrijden werden op één tatami (judomat) afgewerkt en stonden onder leiding van judo arbiter mevr. Linda Manders met de tafeljury mevr. Kim van Dijk en Toni van Schaik. Zonder deze vrijwilligers kan er geen Judotoernooi worden gehouden en Judoschool Tapia bedankt deze mensen voor hun medewerking en inzet.

Het eerste Judotoernooi Tapia 2013 werd officieel geopend door de sensei van Judoschool Tapia De heer Patrick van de Wetering met een openingswoord om 11.00 uur.

De wedstrijden verliepen heel sportief en met veel inzet door alle deelnemers. Prachtige ippon (vol punt) overwinningen werden afgewisseld met spannende gelijk opgaande judopartijen. Uiteindelijk kwamen alle terechte winnaars van de tatami (judomat). Na afloop van de wedstrijden was er voor iedere deelnemer een AA-drink met een broodje worst.

Het judotoernooi werd afgesloten met de prijsuitreiking. Vol trots stond iedere judoka op het erepodium en kreeg zijn welverdiende medaille omgehangen door sensei Patrick van de Wetering.

Navolgend de uitslagen van de deelnemers van Judoschool Tapia uit Oss.

Eerste plaats:          Damian Adamus.

Tweede plaats:        Hamse Hasan en Luke Spansier.

Derde plaats:          Ya-rona Sedoc en Donny Timmermans.

Vierde plaats:          Tom Gerrits.