Danexamens en Open Oostenrijk Stijl

Zaterdag 15 juni was een drukke dag voor onze sporters, zes leden deden mee aan Open Oostenrijk Stijl en we hadden 7 danexamen kandidaten.

Oostenrijk: Ons damesteam behaalde brons en Eva Schuurmans behaalde een knappe vierde plaats een zeer sterk veld met veel deelnemers van de EK.

Melissa liep erg sterk maar had na een yop chagi een lichte balansverstoring en eindigde niet meteen in de juiste stand maar maakte eerst een ap soegi. Dit wordt toegerekend als een grote fout en daarmee was haar score niet hoog genoeg om door te gaan naar de tweede ronde.

Yance had mooie strakke armtechnieken maar de traptechnieken waren niet hoog genoeg, te gespannen beweging. Helaas geen finale voor hem.

Luna en Gaby hadden een poule van 44 deelnemers!! Gaby haalde de finale en moest als eerste lopen. Zij liep heel mooi en kreeg mooie punten, uiteindelijk behaalde zij een gedeelde 7de plaats.

Danexamen: Martin Smit had pech met zijn breektest en de examencommissie beoordeelde het als niet voldoende. Een grote teleurstelling voor hem. Erin van Valkenburg deed het erg goed maar door de zenuwen had zij 2 keer een black-out bij de taegeuks. Ook voor haar het vervelende nieuws dat het niet voldoende was.

Joël van der Weide slaagde op zijn dertiende voor de 3de Poom, hij heeft wel echt een topjaar! Na zijn Europese titel ook nog de derde Poom gehaald!!

Mirco Bax, Ghylainn Kersten, Geline Kouwenberg en Melanie Kocken slaagde alle vier voor hun eerste Dangraad.

Iedereen van harte gefeliciteerd en voor degene die het deze keer niet is gelukt: Zet hem op voor de volgende keer.