Sasja van Wanrooij wint zilver op EK Cadetten

Celina Bax en Sasja van Wanrooij hebben deelgenomen aan de EK cadetten in Boedapest Hongarije. Celina had niet haar dag en door problemen met haar hoofdbeschermer kon zij zich niet concentreren en verloor haar eerste partij. Sasja had de juiste focus en en kreeg pas haar eerste tegenscore in de finale partij!

Sasja kwam uit in de klasse dames tot 55 kg en won de eerste ronde tegen Zainab Qader uit Zweden, deze partij won zij met 16-1. De tweede partij was tegen de Engelse Katie Turland, deze partij weet Sasja eveneens overtuigend te winnen met 13-1. In de halve finale moet zij aantreden tegen de Servische Magdalena Josifoski. Ook deze partij zet zij relatief makkelijk om in winst met een uitslag van 5-1. De finale is tegen de Griekse Dimitra Sotiria Bitsikokou en de dames maken er een spannende finale van. Al in de eerste ronde scoort Sasja met een round house kick op het pantser wat hij haar 2 punten oplevert. Dit blijft de stand tot in de finale, dan scoort de Griekse eveneens met een round house kick 2 punten op het pantser en is er een gelijke stand. In de laatste 10 seconden maakt de Griekse een nog een treffer en lukt het Sasja niet meer om een tegenscore te plaatsen moet zij het goud afgeven aan Griekenland.