Open International de Lille, de eerste dag was een slagveld!

Nederland behaald de 3de plaats in het landenklassement- Open International de Lille Poomsae op 20 en 21 januari 2018

Zaterdag was een echte beproeving voor de sporters. Het toernooi startte 2 uur te laat en het systeem kon geen KO poules aanmaken. Door de vele problemen duurde het erg lang en na de middag werd besloten om over te stappen naar Cut-off en werd opnieuw gestart in de eerste ronde maar zonder de sporters die in de eerste ronde van het KO systeem uitgeschakeld waren. Dit leverde diverse protesten op.. Om een lang verhaal kort te maken, we eindigde de dag om 23:30 uur.
Zondag was het de beurt aan de cadetten en junioren en dat verliep erg vlot. In de voorrondes werd 1 vorm geschrapt en konden we het toernooi afsluiten rond 14:00 uur. Misschien volgend jaar een paar categorieën van zaterdag naar zondag verplaatsen??

Dit toernooi de eerste kans om kwalificatiepunten te halen voor de WK stijl in november in Taipei. Een erg groot toernooi met meer dan 500 deelnemers. Over het algemeen grote poules en ook van een goed niveau. Evenals vorig jaar was ook dit jaar Vietnam aanwezig met deelnemers in de klasse senioren 1 dames en heren, paar 1 en damesteam 1. Verder was Denemarken aanwezig met een sterke delegatie.

Dewi van der Weide slaagde erin om met 3 medailles terug te gaan naar Nederland! Goud en tweemaal brons. Goud behaalde met het cadetten damesteam van Denemarken. Daar was 1 lid van het team niet in de gelegenheid om mee te doen en Dewi was bereid om in te vallen en behaalde goud! Individueel was er brons en samen met Sean Arendzen als paar cadet. Ze liepen erg mooi synchroon ondanks hun lengte-verschil!

Sean Arendzen liep niet gretig genoeg podiumplaats. Hij was niet op tijd scherp voor dit evenement maar over enkele weken volgt de Open Duitse en daar kan hij zich revancheren.

Voor Alysa Ley was dit toernooi haar debuut op dit niveau en zij presteerde erg goed en behaalde zelfs de semi-finale bij de dames cadetten.

Marije van Rijswijk bereikte als enige Nederlandse deelnemer in de klasse dames junioren in de finale. Helene Hu en Tara Dekkers lieten mooie hoge trappen zien maar vooral de armtechnieken moeten krachtiger worden.  Andrea had haar debuut bij de junioren en toonde grote vooruitgang, ook zij haalde de semifinale.

Theo van de Molengraft strandde in de 8ste finale. Zijn eerste vorm was 4/100 hoger dan zijn tegenstander maar op de tweede vorm liep hij tegen 2/10 verschil op. Theo liep ook team met Yance Deflers en Ronald Tielen en dat werd een verrassend goed optreden en leverde goud op!

Het juniorendamesteam bestaande uit Tara Dekkers, Marije van Rijswijk en Andrea Michels waren goed voor zilver, alleen het sterke team uit Denemarken moesten zij voor laten gaan.

Het senioren damesteam dat op de NK prachtig had gelopen, kon in Lille niet overtuigen. De komende kwalificatiewedstrijden krijgen zij opnieuw de kans te laten dat ze wel degelijk de potentie hebben om op top-niveau te presteren!

Joël liep erg sterk maar moest in de huidige Europees kampioen Joachiem Wien en de Vietnamese deelnemer zijn meerdere erkennen. Brons voor Joël.

Angel Crystal mag dit jaar voor het eerst bij de senioren 1 aantreden en maakte meteen indruk door in deze zware poule brons te grijpen! Er valt aan kracht nog behoorlijk wat te winnen dus van haar verwachten we nog veel te horen! Lotte en Melissa kwamen tot in de semi-finale. Lotte mist nog scherpte en door alle malaise met de organisatie was de concentratie niet goed. Melissa toonde een flinke vooruitgang, shoot op het juiste moment maar tussen de zware concurrentie ook geen finaleplaats voor haar.

Paar 1 Lotte de Haas en Joël van der Weide behaalde in een poule van 29 paren de finale. Zij moesten hun finale om 23:15 uur ’s avonds pas lopen en de vermoeidheid was duidelijk zichtbaar. De hele dag geconcentreerd blijven onder zware omstandigheden eisten hun tol. Het was niet helemaal synchroon en de scherpte was er niet.

Teun van Otterdijk liep technisch heel zuiver maar kwam tekort op prestatie. Een sterke poule en een goed toernooi om te leren waar je staat. Voor Teun genoeg motivering om er weer een schepje bovenop te doen.

Martin Smit kwam uit bij de masters 2 in een poule met 14 deelnemers. Hij haalde wel de finale maar was niet in staat om beslag te leggen op een medaille.

 

 

Dit waren de podiumplaatsen voor onze NL- deelnemers:

Goud:
Soraya Wahjudi – Freestyle
Theo Van de Molengraft (Tapia), Ronald Tielen, Yance Deflers – synchroonteam2 heren
Dewi van der Weide (Tapia) – ingevallen in het cadetten damesteam van Denemarken

Zilver:
Ata Alavi – master 2 heren
Marije van Rijswijk/Andrea Michels/Tara Dekkers (Tapia) – junioren damesteam

Brons:
Joël van der Weide (Tapia) – senioren 1 heren
Angel Crystal (Tapia)- senioren 1 dames
Dewi van der Weide (Tapia) – cadetten dames
Dewi van der Weide, Sean Arendzen (Tapia)- cadet paar
Othmar Verveer – master 4 heren
Bob Poublon – master 4 heren

Erik van der Weide (Tapia) werd uitgeroepen tot beste coach van het toernooi!