Sasja van Wanrooij wint zilver op Dutch Open

Dutch Open Taekwondo, Indoor Sporthal Eindhoven

Taekwondoschool Tapia had dit jaar 2 deelnemertjes bij de dames cadetten. Celina Bax -41 kg en Sasja van Wanrooij -47 kg.

Sasja moest 3 partijen draaien om in de finale te komen. De eerste partij was tegen Valentina Zeneli uit Zwitserland, deze won Sasja met 5-3. Kwartfinale tegen  Alicja Laskowska uit Polen werd omgezet in 8-4 winst voor Sasja. Een super geconcentreerde Sasja moest in de halve finale aantreden tegen Nadine Mitchel uit Duitsland met eveneens een 8-4 winst voor Sasja. In de finale moet zij aantreden tegen de bronzen winnares van de EK cadetten Holly Kelly uit Engeland. Een spannende finale die zij helaas niet naar zich toe kon trekken en moet in Holly met een stand van 4-6 haar meerdere erkennen. Sasja knokt goed, luistert goed naar de coach en behaald zilver op haar eerste Dutch Open!!!

Celina moet in de eerste ronde tegen de Engelse Tegan O’may, bronzen medaliste van de ONK 2015 en deelneemster aan de EK cadetten 2015. Deze partij wint Celina vrij gemakkelijk met de uitslag 5-2. De kwartfinale tegen de Sevische Irina Zrnic moet zij met 20-14 uit handen geven, helaas geen medaille voor Celina.

Sasja zilver ONK sparring 2016