Taekwondo Tapia met het stijlteam in de prijzen in Lille, Frankrijk

Lille

Afgelopen zaterdag 26-01-2013 werden in Lille (Frankrijk) de Open Technique International taekwondo kampioenschappen gehouden. Uit Oss was het stijlteam van TS Tapia afgereisd om te strijden voor het ere metaal aldaar. Gabriëlle Coffa, Lotte, Luna van Geffen, Juliana Langens, Cassy van Wanrooij, Manuel Koot en Joël van der Weide waren op vrijdag al afgereisd om uitgerust op zaterdag aan de wedstrijden te beginnen onder begeleiding van de coaches Ad van de Klundert en Erik van der Weide.

Lille de eerste kwalificatie voor de EK stijl welke eind april in Benidorm Spanje gehouden zal worden. Daarmee een belangrijk piekmoment voor de sporters na een relatief lange periode zonder wedstrijden.

Gabriëlle Coffa uit Boxtel die in de poule dames senioren individueel een gouden plak wist te behalen, behaalde samen met Luna van Geffen en Lotte de Haas ook nog zilver bij de dames  synchroonteams . Luna van Geffen werd 5de bij de dames senioren 1 en Lotte de Haas eindige op de 8ste plaats.

Manuel Koot uit Oss wist 2 maal goud mee naar huis wist te slepen, dit in de klasse individueel heren junioren en samen met Tim de Haas (Reflex Den Bosch) en Joël van der Weide als heren synchroonteams. Joël van der Weide werd tweede achter clubgenoot Manuel Koot bij de heren junioren.

Juliana Langens (Oss) werd tweede achter Melissa Versteeg uit Nederland van Sportcentre Reflex uit Den Bosch. Cassy van Wanrooij (Heesch) haalde ook de finale maar kon deze niet lopen vanwege een scheuring van de hamstring. Mogelijk herstel kan 3 maanden duren… Een zware tegenvaller voor een topsporter.

TS Tapia behaalde de 2de prijs in het totaal klassement van dit internationale A-klasse toernooi.

artikel Brabants Dagblad