uitslagen Open Ilyo Stijl

In Aarschot België deden we mee aan het Open Ilyo Poomsae met een klein team van 6 sporters op zaterdag 4 oktober 2014

Marije van Rijswijk en Angel Cristal zaten in dezelfde poule. Angel liep als eerste een sterk optreden. Marije stond na de eerste vorm 3 honderdste boven Angel maar gaf op het einde van haar tweede vorm punten weg door op het eind minder krachtig en overtuigend te lopen. Uiteindelijk legden zij beslag op goud en zilver.

Jantina van Rijswijk was erg zenuwachtig maar liet dat niet blijken op het veld en liep vol overtuiging haar taegeuks. Het ritme mag nog iets omhoog maar er was opnieuw weer veel verbetering te zien in haar presentatie.

Theo en Kiki liepen voor het eerst paar en dat ging hun zeker niet slecht af. Na hun eerste poomsae hadden zij een flinke voorsprong op het andere paar. Echter bij de start van de tweede poomsae, Koryo, maakte Kiki de verkeerde chunbi, herstelde zich wel maar de jury had het gezien. Na twee kleine foutjes van Theo moesten Kiki en Theo genoegen nemen met zilver maar een minieme achterstand van 1/100……. Jammer!

Yessica liep onverzettelijk en overtuigde de jury dat zij de beste was in haar klasse! Een sterk optreden, er moet nog gewerkt worden aan de technische kant maar presentatie is haar sterke kant.

Kiki Cobussen had de grootste poule (senioren 1 dames) en de zenuwen speelden haar duidelijk parten. Vooral bij Keumgang, een vorm waar balans zeer belangrijk is, had zij daar veel last van. Toch sloeg zij zich er dapper doorheen maar hierdoor kon zij haar punten ondanks een veel sterkere tweede poomsae niet meer ophalen en viel zij individueel buiten de prijzen.

Theo van de Molegraft liep de eerste poomsae erg strak maar begon bij de tweede vorm ongecontroleerd. Herstelde zich gelukkig snel  en scoorden voldoende punten om beslag  te leggen op goud. Theo gaat technisch steeds zuiverder lopen, nog wat harder werken aan de flexibiliteit, dan komt het goed!

Einduitslag:

Goud: Theo van de Molengraft, Yessica van Uden, Angel Cristal en Jantina van Rijswijk

Zilver: Kiki Cobussen en Theo van de Molengraft als paar, Marije van Rijswijk

Tot onze grote verrassing wonnen we de 3de plaats in het teamklassement met onze kleine team van 6 deelnemers!!

Coaches: Ad van de KLundert en Mieke Tapia

groepsfoto