Jeavonne en Janneke geen prijs op EK cadetten

Roemenië – 19-26 augustus 2013.

Vol goede moed en met een flinke schare Nederlandse supporters vertrokken Janneke Rob en Jeavonne Satter met het Nederlandse team naar Boekarest. Prachtig weer en een fijne sfeer, dat was duidelijk te zien op Facebook.

Voor het eerst deed Nederland mee aan de EK cadetten en er waren 8 sporters geselecteerd waarvan er uiteindelijk 6 meegingen naar de EK. Van onze sportschool waren dat Jeavonne Satter (-44kg) en Janneke Rob (-59kg). Beide dames waren ook mee op trainingskamp naar Spanje zijn geweest. Dit trainingskamp was georganiseerd door Koryo Torre Pacheco.

Jeavonne was op zaterdag aan de beurt en moest haar eerste partij tegen Frankrijk. Deze partij moest zij met 8-4 uit handen geven en helaas eindigde daarmee haar eerste EK. Ze heeft veel vooruitgang geboekt de laatste tijd maar het Internationale niveau is heel hoog.

Janneke moest in haar eerste ronde tegen Turkije, een sterk Taekwondoland, zeker bij de dames. Deze partij wist zij knap te winnen met 7-6. Daarmee kwam zij in de kwartfinale waar ze Engeland zou treffen. De Engelse had met 10-4 van Servië gewonnen. Janneke draaide een hele sterke partij tegen de Engelse Simone Abley en er moest een golden point ronde aan te pas komen. De Engelse scoorde het eerste punt en daarmee greep Janneke net een medaille mis.