Lucas Janssen behaald judo-brons op Zuid-Nederlands kampioenschap!!

Lucas Janssens van Judoschool Tapia uit Oss veroverde brons afgelopen zaterdag d.d 29 september 2013 op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor Dames en Heren Senioren. Daarmee heeft hij zich tevens geplaatst voor het NKT-Judo.

Het district Zuid-Nederland bestaat uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Alle 150 Judoscholen en –verenigingen hadden de kans om leden in te schrijven voor deze Kampioenschappen. Judoschool Tapia uit Oss pakte deze kans en debuteerde na 2½ jaar sinds de oprichting op 4 april 2011 bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor Dames en Heren Senioren.

Na een intensieve voorbereidingsperiode, samen met sensei Patrick van de Wetering van Judoschool Tapia, was Lucas Janssens geboren in 1992 en eerstejaars senior, klaar om uit te komen in de gewichtsklasse heren senioren -100 kg. Het werd een mega super debuut met als eindresultaat een derde plaats op het podium.

Lucas is pas 2½ jaar bezig met het beoefenen van de Judosport en is één van de vijf judoka’s, welke vanaf het begin van de oprichting van Judoschool Tapia uit Oss lid zijn. Samen met dit resultaat heeft Lucas zich tevens geplaatst voor het NKT-Judo (Nationaal Kwalificatie Toernooi), waarbij de beste vier per gewichtsklasse van alle District Kampioenschappen in Nederland bij elkaar komen om plaatsing voor het NK-Judo te behalen. Judoschool Tapia zal vol trots daarbij present zijn om Oss te vertegenwoordigen op het NKT-Judo voor Dames en Heren op 5 oktober 2013 te Eindhoven.